Final în ProSport Midnight Run. Nicolae Soare s-a impus la 5.000 de metri: “M-a impresionat cursa”. Podiumurile la 5 şi 10 km

cursa5

ProSport continuă seria evenimentelor sportive dedicate pasionaţilor de sport şi de mişcare, care doresc să evadeze din rutina zilnică şi să aibă un stil de viaţă activ şi sănătos.

CLASAMENTUL FINAL DIN PROBELE DE 5 ŞI 10 KM DE LA BUCHAREST NIGHT RUN:

UPDATE 22:57 - Simion Popa a ajuns la finish cu doar câteva minute înainte de deschiderea podului. A mers în cârje cinci kilometri: “Acum 20 de ani, eram la spital şi vedeam de pe geam Podul Basarab. Astăzi sunt aici. Am fost la înălţime”, a spus acesta. Felicitările noastre sincere!

UPDATE 22:30 - S-a încheiat ProSport Bucharest Night Run. Participanţii sunt istoviţi, dar satisfăcuţi după participarea la alergarea de 5 kilometri peste Podul Basarab.


UPDATE 22:00 - În parcarea Carrefour Orhideea, reporterii ProSport au găsit o sticluţă misterioasă. Nu vă temeţi, specialiştii sportivi ne-au liniştit. La cursa Night Run nu se dopează nimeni.


UPDATE 21:40 - Nicolae Soare a fost primul în cursa de 5.000 de metri. “Am alergat doar 5 km pentru că mai am o cursă mâine. M-a impresionat cursa. Nu a fost dificil, pentru că de obicei alerg pe distanţe mai lungi”, a declarat câştigătorul cursei de 5.000 de metri.


UPDATE 21:30 - Înghesuială mare la start. Fiecare sportiv este cronometrat individual, aşa că poziţia din plutonul de start nu contează la finiş.


UPDATE 21:19 - Şi cei mai mici dintre noi fac încălzirea. În 10 minute alergăm.


UPDATE 21:18 - Parcarea Carrefour Orhideea e invadată de brăţări colorate. S-a dat startul încălzirii oficiale pentru o cursă fără accidentări.


UPDATE 21:00 - La Bucharest Night Run, cursa cu saci Coca Cola e luată în serios. Se aleargă pe culoare, individual şi în ştafetă. Nu degeaba un dublu campion olimpic deţine recordul în Guinness Book în cursa de 100 metri, alergaţi în saci. Britanicul Mo Farah a câştigat aurul olimpic la Londra, la 5 şi 10.000 de metri, pe distanţele pe care se aleargă şi la BNR.


UPDATE 20:45 - Urmează concursul sponsorului Coca-Cola. Participanţii se pregătesc să alerge pe Podul Basarab… în saci.

UPDATE 20:38 - Ne pregătim de start. Andru Nenciu se află pe scenă şi face ultimele prezentări. În jumătate de oră se va închide Podul Basarab şi va începe alergarea.

UPDATE 20:28 - Participanţii fac încălzirea alături de prietenii şi copiii lor, care au venit să îi încurajeze.

UPDATE 20:00 - Peste 450 de persoane au ajuns deja la punctul de start al ProSport Bucharest Night Run şi şi-au luat în primire numerele de participare. Unii dintre ei vor alerga chiar şi în ciuda unor mici accidentări, pe care au avut grijă să şi le protejeze cu ajutorul unor faşe.


ProSport continuă seria evenimentelor sportive dedicate pasionaţilor de sport şi de mişcare, care doresc să evadeze din rutina zilnică şi să aibă un stil de viaţă activ şi sănătos.

Aflat la a treia ediţie, ProSport Bucharest Night Run se va desfăşura în acest an pe 30 august. ProSport, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, au ales aceeaşi locaţie spectaculoasă ca şi anul trecut, şi anume Pasajul Basarab.

Pe 30 august, ProSport spune “Noapte (ne)bună, Bucureşti”!

Peste 600 de participanţi şi-au anunţat deja prezenţa. Doritorii se pot înscrie şi mâine la locul de start, între 12:00 şi 18:00. Câştigătorii fiecărei categorii vor primi premii în bani.

Spectacolul va începe la ora 20:00 cu sesiuni de încălzire, distracţie şi concursuri, organizate cu ajutorul partenerului principal Airwaves, si partenerilor Coca Cola şi Ciuc Natur Radler.

Startul evenimentului se va da din parcarea Carrefour Orhideea. Concurenţii se pot înscrie la una dintre cele două probe propuse de organizatori, de 5 km, respectiv de 10 km. Participanţii vor primi chip-uri individuale de cronometrare, astfel incât fiecare îşi va afla la finalul cursei timpul personal realizat.

Participanţii vor fi încurajaţi de mai multe vedete din lumea sportivă: Virgil Căruţaşu, fost căpitan al Naţionalei de baschet, care va şi alerga la proba de 5 KM; Ionela Târlea, vicecampioană olimpică la Atena 2004 (400 m garduri); Vlad Hagiu, cel mai bun poloist român din istorie; Cristina Sandu, finalistă în proba de triplusalt la Europeanul din Zurich; Vali Tomescu, antrenor de atletism şi fostul antrenor al Constantinei Diţă şi al lotului olimpic al Chinei; Cătălin Câmpeanu, cel mai rapid atlet român şi finalist în proba de 100 m a Europeanului de la Zurich şi Cristi Brânză, fost voleibalist la Steaua şi Tomis Constanţa.

Ineditul evenimentul este dat de alergarea pe Pasajul Basarab, care va fi total închis circulaţiei rutiere. Astfel, traficul rutier se va restricţiona total între orele 21:00 – 23:00, după cum urmează:
-  pe Pasajul Basarab, în ambele sensuri, inclusiv închiderea rampelor de acces pe pasaj;
- pe Calea Plevnei, între şos. Orhideelor şi rampă Pasaj Basarab (numai sensul dinspre şos. Orhideelor spre str. Witting);
- pe şos. Grozăveşti, între bd. Iuliu Maniu şi bd. Vasile Milea (ambele sensuri);
- pe şos. Nicolae Titulescu, între bd. Banu Manta şi rampa Pasaj Basarab.
Rutele ocolitoare care pot fi alese ca alternativă sunt:
Bd. Vasile Milea – Pod Grozăveşti – şos. Orhideelor – Calea Giuleşti – Pod Grant;
Banul Manta – şos. Nicolae Titulescu – Calea Griviţei – Pod Grant.

Categoriile de concurs sunt următoarele:
Băieţi:
-cu vârsta cuprinsă între 15 şi 35 de ani
-cu vârsta mai mare de 35 de ani (împliniţi la data concursului)
Fete:
-cu vârsta cuprinsă între 15 şi 35 de ani
-cu vârsta mai mare de 35 de ani (împliniţi la data concursului)

Pe 30 august, ProSport spune “Noapte (ne)bună, Bucureşti”!

Introduceti un comentariu

*


*

Puteti folosi taguri HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>